AMR Filling Reveals Fidelity Investments heeft een belang van 10,6% in de Canadese Bitcoin Miner, Hut8.

Fidelity, een firma voor digitaal vermogensbeheer, heeft meer dan 10% van de onlangs genoteerde Canadese firma’s, Hut8, in handen volgens de rapporten van TheBlock. Het eerste bedrijf, dat ook investeert in de Bitcoin-mijnbouw, investeert in Hut8, wil zijn hashpercentage verhogen met de aankoop van nieuwe MicroBT en Whatsminer mijnbouwapparatuur.

In een officiële indiening door Hut8 – een alternatieve maandelijkse rapportage (AMR) – aan de Canadese top effectenautoriteit, Ontario Securities Commission (OSC), op vrijdag, onthulde Fidelity Investments 10,6% van de aandelen in het bedrijf in een mix van gewone aandelen en gewone aandelenaankoop warrants. AMR is door Canadese bedrijven ingediend om hun institutionele investeringspartners bekend te maken.

Het verwelkomen van een nieuwe belegger in het bedrijf door middel van een onderschreven openbaar bod op 25 juni dwong de indiening van de AMR. Het totale aanbod is 5.750.456 eenheden, waarbij elke eenheid één gemeenschappelijk aandeel en één gemeenschappelijke warrant voor de aankoop van aandelen vertegenwoordigt. Elke Hut8 eenheid in de ronde kost $1.45, die het totaal brengt dat in de firma aan $8.34 miljoen wordt opgeheven.

De verklaring die op de aankoop van Fidelity Investments wordt vrijgegeven, luidt:

„Fidelity houdt 8.396.138 gewone aandelen en 2.054.956 gewone aandelenaankoopwaarborgen, waardoor Fidelity geacht wordt 10.451.094 gewone aandelen te houden die ongeveer 10,58% van de uitstaande aandelen van die klasse vertegenwoordigen.“

Deze verhoging heeft tot doel de Bitcoin Up mijnhashtarieven van Fidelity te verbeteren, waarbij een deel van de investering is bestemd voor de aankoop van nieuwe mijnbouwapparatuur, waaronder MicroBT’s, Whatsminer M30S, M31S, en M31S+.

Fidelity Investeringen in Bitcoin

Het nieuwste partnerschap is belangrijk voor Fidelity, omdat het gericht is op het uitbreiden van de cryptocurrency-activiteiten. Het vermogensbeheerbedrijf, dat meer dan zeven biljoen in AUM bezit, opende eind 2019 een nieuwe entiteit in Londen om instellingen aan boord van Bitcoin als activa te helpen.

Niettegenstaande dat het bedrijf in januari van dit jaar een vacature heeft gepubliceerd om een Bitcoin-mijnbouwer te zoeken in een poging om de activiteiten te stimuleren.

Aan de andere kant heeft Hut8 sinds de lancering moeite om winst te maken, omdat het Canadese mijnbouwbedrijf aan het eind van het tweede kwartaal van 2020 voor de derde achtereenvolgende keer te maken kreeg met een daling van de inkomsten.